Circulair Meubilair,
een beter milieu met duurzame meubels

Het probleem

Bedrijven zijn continu in beweging; van vaste naar flexibele werkplekken, interne kantoorverhuizingen en reorganisaties. Het gevolg is vaak een (tijdelijk) overtollige meubelvoorraad, waarvoor men meestal maar 2 oplossingen ziet: opslag of vernietiging. Beide oplossingen brengen hoge kosten, verspilling van ruimte en van grondstoffen met zich mee.

De oplossing

Voordelen

 • Circulair meubilair is van hoge kwaliteit
 • Het is waardevast
 • U draagt bij aan meer lokale werkgelegenheid
 • Het oogt en voelt nieuw
 • U voorkomt grondstofverspilling
 • U zorgt voor minder belasting van het milieu

Hulshoff neemt uw oude meubelen in, maakt het opnieuw inzetbaar en biedt daarmee 6 voordelen voor u én uw omgeving.

Het MVO-beleid van Hulshoff gaf uiteindelijk de doorslag.

Gemeente Eindhoven

Circulaire economie

Wij geloven in een circulaire economie en vinden het belangrijk om volgens deze principes te werken. De manier waarop wij ondernemen, bouwen en samenwerken staat in het teken van een duurzame inzet van mens en grondstof. Daarom hebben wij een systeem opgezet dat de duurzaamheid van meubilair aanzienlijk vergroot. Door producten en grondstoffen innovatief te verwerken en slim te gebruiken, voorkomen wij verspilling en dragen wij bij aan een beter milieu.

Hoe werkt het?

Productpaspoort

Elk product krijgt een digitaal productpaspoort dat de hele levenscyclus meegaat. Het productpaspoort vermeldt van elk product de unieke kenmerken. Denk hierbij aan de onderdelen, de materialen, hoe het product kan worden gedemonteerd, hergebruik van de onderdelen, de garantietermijn en de levensloop.

Inzet sociale werkplaatsen

Wij werken al jaren samen met een groot netwerk van sociale werkplaatsen. Het is ons doel om deze werkplaatsen zoveel mogelijk te betrekken bij onze projecten. Per project beslissen wij in goed overleg met de betreffende werkplaats welke werkzaamheden zij kunnen verrichten.

Onze werkwijze

Uw overstap naar circulair meubilair maken wij in de volgende stappen mogelijk.

 1. Wij beoordelen op locatie welk meubilair in aanmerking komt voor ons circulaire systeem.

 2. In ons Warehouse Management System (WMS) maken wij een overzicht van welk meubilair direct of op termijn beschikbaar is voor herinzet, recycling of donatie. Deze omgeving is via een webinterface toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers en toont informatie over de fase en status van het circulair meubilair.

 3. Ons circulair systeem biedt verschillende mogelijkheden: van direct opnieuw inzetten tot afvoeren en verwerken tot herbruikbare grondstoffen.

 4. Meubilair dat u wilt bewaren en dat aan de functionele, arbotechnische en kwaliteitseisen voldoet, plaatsen wij in tijdelijke opslag. Wij bezorgen uw opgeslagen meubilair op elk gewenst moment.

 5. Wij zorgen ervoor dat meubilair dat een opknapbeurt kan gebruiken, wordt gemoderniseerd. Denkt u hierbij onder andere aan het reinigen van stoffering. Daarnaast ook het toevoegen van een kabelgoot of volledig opnieuw bekleden en herstijlen. Wij maken niet alleen stoelen en bureaus klaar voor een nieuwe ronde. Wij bouwen ook TL armaturen en bureauverlichting om naar LED verlichting.

 6. Meubilair dat u niet wilt bewaren of in een andere vorm wilt gebruiken, komt voor recycling in aanmerking. Dit meubilair start direct een nieuwe levenscyclus.

 7. - Een gebruikt bureaublad verlijmen we opnieuw, geven we een nieuwe melaminelaag en het is klaar voor hergebruik. - Van een gebruikt bureaublad maken we nieuwe producten. - Een gebruikt bureaublad bouwen we om tot een werkstation. - Van defecte producten maken we nieuwe producten, zoals een poef van oude tapijttegels.

 8. Wij exporteren circulair meubilair naar ontwikkelingslanden of doneren dit aan goede doelen.

 9. Meubilair dat niet voor recycling in aanmerking komt, wordt gestort. Dit betekent niet het einde van een levenscyclus, maar juist het begin van een nieuwe. Wij verzorgen het demonteren en scheiden van componenten. Het hergebruik van de grondstoffen vindt plaats door omsmelting en verpulvering.

Meer weten?

Wij vertellen u natuurlijk graag meer over onze diensten en werkwijze.

0900 345 6666