Slim de Zuidas schoner én socialer maken met Hulshoff Stadsdistributie

Dieselvrije lunchwandeling? Niet alleen in het Vondelpark schone lucht inademen? Minder dringen op de ring? Het kan met Hulshoff!

Hulshoff bevoorraadt bedrijven met 100% elektrische vrachtwagens vanuit één centraal distributiepunt/opslag, zodat bedrijven van verschillende leveranciers in één rit hun goederen geleverd krijgen. Bedrijven worden zo slimmer bevoorraad. Minder verkeer, minder geluidshinder en minder uitlaatgassen maken de stad schoner en socialer. In februari startte Hulshoff een campagne om de Zuidas slimmer, schoner en socialer te maken.

Slimme logistiek

Werkgebieden als de Zuidas zijn sterk in ontwikkeling, dat betekent ook steeds meer aan- en afvoer door vrachtverkeer. Elke dag bezorgen honderden, vaak diesel aangedreven, vracht- en bestelwagens goederen in de steden. Naar verwachting neemt dit de komende jaren sterk toe door de aantrekkende economie. Dit zorgt voor veel overlast. Inwoners worden blootgesteld aan een te grote hoeveelheid stikstof, fijnstof, geluids- en verkeershinder. Daarnaast is deze manier van toelevering inefficiënt voor de ontvangers.

Hulshoff zorgt met slimme logistiek – door gebruik te maken van één centraal distributiepunt – ervoor dat bedrijven nu in één rit van meerdere leveranciers tegelijk hun bestellingen bezorgd krijgen. Doordat Hulshoff ook zorgt voor de afvoer van ‘droog afval’ hoeft hier geen speciaal vervoer voor ingezet te worden en rijden de vrachtwagens nooit leeg terug. Dubbel zo efficiënt.

Bedrijven kiezen bewuster

De vraag van bedrijven naar schoon en efficiënt vervoer neemt toe. Voor de ontvanger is het veel beter te managen als één of twee keer per dag alle goederen worden bezorgd, eventueel zelfs persoonlijk tot aan het bureau. Bedrijven worden zo niet langer verspreid over de dag gehinderd door vrachtwagens en leveranciers, en ook zij zijn zich meer en meer bewust van hun footprint en willen op hun manier bijdragen aan een beter milieu.

Een nieuwe stap in MVO met een nieuw distributiepunt langs de A5

Hulshoff opent dit jaar een nieuw distributiecentrum langs de A5. Hier worden straks de goederen van meerdere leveranciers verzameld en in één of twee ritten per dag bezorgd met elektrische vrachtwagens bij bedrijven Amsterdam. Het dak van het 10.000m2 grootte distributiecentrum is volledig voorzien van zonnepanelen, zo worden de elektrische vrachtwagens altijd voorzien van groene stroom.