Hulshoff verkoopt archiefbeheer activiteiten.

Hulshoff, al 80 jaar een succesvol familiebedrijf en toonaangevend in duurzaam ondernemen, verkoopt haar archiefbeheer activiteiten aan de Oasis Group.

“OASIS is één van de grootste en meest veelzijdige bedrijven voor document- en informatiebeheer in Europa en als geen ander in staat om onze klanten te bedienen in hun archiefbehoefte”, aldus Gerry Hulshoff, algemeen directeur van Hulshoff.

De verkoop is het begin van een nieuwe fase voor het familie bedrijf uit Amsterdam Noord “Deze stap geeft ons de mogelijkheid om onze ambitie op het gebied van duurzaam ondernemen verder door te zetten”, zegt Gerry Hulshoff, “We brengen de focus terug naar onze verhuisactiviteiten die we verder gaan uitbouwen met duurzame initiatieven waaronder stadsdistributie en een circulair systeem rondom de inzet van de kantoormeubilair.”

De nieuwe koers van het bedrijf krijgt al op korte termijn vorm met de bouw van een distributiecentrum aan de A5. “Het nieuwe pand is CO2 neutraal en het volledige dak wordt voorzien van zonnepanelen. Met de opgewekte energie laten wij elektrische vrachtwagens rijden, iets wat nog niemand in onze branche eerder heeft gedaan.”

Bij stadsdistributie laten bedrijven met locaties in de binnenstad alle leveranciers naar een centraal punt buiten de stad leveren. “Wij bundelen alle pakketten en brengen die één keer per dag met elektrische vrachtwagens de binnenstad in. Dat scheelt enorm in de verkeersdrukte en vervuiling”.

OASIS is één van de grootste en meest veelzijdige bedrijven voor document- en informatiebeheer in Europa